Göğüs Kası Geliştirme Hareketleri

  • Gönderen Ysnkrgz18
  • zaman: 13:22 -
  • 6 yorum

Göğüs kaslarınız sıkı ve şekilli dursun istiyorsanız, sizin için evde yapılabilecek sadece dumbell yardımıyla yapılabilecek müthiş bir hareket sunuyoruz. İki adet dumbell ile resimde görüldüğü gibi kollarınızı aynı anda paralel olarak yukarı doğru kaldırıyoruz ve aynı şekilde tekrar başlangıç hizasına getiriyoruz. Bu hareketi günde 3 set 12 tekrar olarak yapabilirsiniz.(Her set arası 30 sn. ara verin.)






Herkesin de bildiği gibi basit şınav pozisyonunu aldıktan sonra normalinden farklı olarak kalkarken ellerimizi birbirinine alkışlar pozisyonda çarpıyoruz ve tekrar başlangıç pozisyonunu alıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken ellerinizi omuz genişliğinde açmanız.













Bu hareketi evinizde koltuk yardımıyla yapabilirsiniz, ayaklarınızı koltuğa doğru uzatarak(dizlerinizi kırmadan dik bir şekilde) yere doğru uzanıyoruz ve şınav çeker gibi kollarımızla kendimizi indirip kaldırıyoruz.



 Daha demin gösterdiğimiz hareketin tam tersi de denebilir. Bu sefer de kollarımı koltuğa yaslayıp ayaklarımızı dik bir şekilde yere uzanıyoruz ve bu sefer koltuktan destek alarak kollarımızla yukarı doğru inip kalkıyoruz.









 Şınav pozisyonu aldıktan sonra dizlerimizi kırıp kendimizi doğru kaldırıyoruz ve kollarımızı omuz açarak aşağı doğru inip kalkıyoruz.











Bu hareketi yapacak uygun bir yer bulmak size ve evinizdeki eşyalara kalmış. Eğer uygun bir yer bulursanız şekildeki gibi ağırları omuz hizasında tutarak harekete başlıyoruz ve yukarı doğru kaldırırken ağırlıkları birbirlerine yaklaştırıyoruz ardından tekrar başlangıç pozisyonu ile omuz hizasına indiriyoruz.














6 yorum: