Karın Kası Geliştirme Hareketleri

  • Gönderen Ysnkrgz18
  • zaman: 13:56 -
  • 0 yorum

Karın kaslarınız sıkı ve şekilli görünsün istiyorsanız tek yapmanız gereken bu hareketler değil. Gerçekçi olmak gerekirse karın kasları en zor belirgin hale getirilen kas gruplarından biridir. Ve sadece çalışmak yetmiyor maalesef, bunun yanında beslenmenizin de çalışmanız kadar hatta daha fazla etkisi var denilebilir. Şimdi Bu hareketleri nasıl yapacağımıza bakalım;

İlk önce ne çok sert ne de çok yumuşak orta düzeyde bir zemin bulalım. Ardından yere sırt üstü tamamen uzanıp sonra dizlerimizi olabildiğince kendimize doğru çekelim(buradaki amaç belimizin tamamen yer ile temas etmesini sağlayıp herhangi bir sakatlık riskini en aza indirmek). Ardından ellerimiz başımızda olacak şekilde(başımızı yukarı doğru çekerek zorlamıyoruz aksi takdirde boynunuzda hasarlar meydana gelebilir) çok değil sadece omuzlarımız yerden biraz yükselecek kadar kendimizi yukarı kaldırıyoruz ve tekrar başlangıç pozisyonuna dönüyoruz bunu 3 set 15 tekrar olarak başlayıp her hafta 5'er 5'er artırmaya çalışıyoruz. Eğer elleriniz başınızda zor geliyorsa başlangıç olarak ellerinizi bacaklarınızın arasına uzatacak şekilde de mekik çekebilirsiniz.




Bu hareketimiz de evinizde bir barfiks aleti varsa ki bu işle uğraşan ve gönül veren herkesin evinde bulunması gerekiyor bence. Barfiks demirinden aşağı doğru kendimizi serbest bırakıyoruz ve dizlerimizi aynı anda kendimize doğru yavaşça kaldırıyoruz. Hem alt karın çalışırken aynı anda kanat dediğimiz sırt kaslarımız da gelişmiş olur. Bu hareket biraz daha zor olduğu için 3 set 6 tekrar ile başlayabilirsiniz(her set arası 30sn. dinlenin.)












0 yorum: