Freeletics programı 2.hafta

  • Gönderen Evde vücut gelistirmek
  • zaman: 10:15 -
  • 1 yorum

Evet arkadaşlar 2 hafta boyunca afrodit programı ile vücudumuzu daha fit ve hazır hale getirdikten sonra programı biraz daha zor hale getiren ve bizleri daha da fit yapacak programa başlayabiliriz. İkinci programımızın adı "ARES"




Hareketlerin yapılışı şu şekilde;

PULLUPS

Bu hareket için evinizde ya da herhangi bir spor parkı vs. Barfiks barına ihtiyacımız olacak. Harekete başlarken barı avcumuzla değil, parmaklarımızla kavrıyoruz burası çok önemli bir nokta, ardından kollarımızı başlangıç için çok açmadan omuz genişliğimizde açıyoruz ve kendimizi aşağı doğru bırakıyoruz, arsından bacaklarımızı resimdeki gibi kırarak, kendimizi yukarı doğru çekiyoruz, burada da önemli olan göğsümüze doğru çekmek. Göğsümüzü barfiks barına değdirecek gibi kendimizi yukarı doğru çekiyoruz. Ardından hızlı değil, yoksa belinizde ağrı olabilir, orta bir hızda kendimizi tekrar aşağı bırakıyoruz.

SİTUPS

Afrodit programında bu hareketin yapılışını anlattım.

RUN

Hepimizin bildiği gibi koşu, 2x40m koşu yani depar şeklinde patlayıcı bir kuvvetle tüm hızımızla yaklaşık 40 metre koşuyoruz ve ardından en fazla 4-5 saniye soluklanıp tekrar aynı kuvvetle bir 40 metre daha koşuyoruz.

60 saniye dinlenme

Bu hareketleri yaparken hiç ara vermeden yapmak en yüksek hedeftir ama o seviyeye gelmek için de çok çalışmak gerekir o yüzden olabildiğince az dinlenerek hareketleri tamamlamaya çalışın, programı yapanlar 60 saniyelik dinlenmeyi de bizler için koymuşlar, sağolsunlar :)

Bu programımız da 2 hafta boyunca yapılabilir. Kendinizi yeterli hissederseniz 3.hafta programı olan DİONE programına geçebilirsiniz.






1 yorum: