En İyi Ve En Kaliteli Protein Tozu Hangisidir?

  • Gönderen Admin Panel
  • zaman: 14:03 -
  • 1 yorum
Vücut geliştirme sporuna yeni başladınız ve haliyle aklınızda hemen şu soru belirdi: "Acaba hangi protein tozunu alsam?" Sonrasında intenette araştırmaya koyuldunuz fakat aklınız karışık.Daha önce adını sanını duymadığınız terimler,sözcükler,markalar var.Peki bunların hangisi işe yarar,nedir,nasıl kullanılır,ne kadar etkilidir?Bu makalemizi protein tozu seçiminde sizlere rehber olması amacıyla hazırladık.Tavsiyelerimizin ve verdiğimiz linklerin tam da ihtiyacınız olan şeyleri karşılayacağından eminiz.
Protein tozları etki süresi ve kullanımına göre genel olarak 2'ye ayrılır.

  • Whey Proteini:Kana inanılmaz büyük bir hızda karışarak kısa zamanda emilimi sağlanır.Özellikle antrenman sonrasında en çok işe yarayan ve ihtiyaç duyulan protein çeşididir.Hızlı bir şekilde doku onarımını başlatarak kasların daha çabuk gelişmesine olanak tanır.Antrenmandan hemen sonra alınacak 30 gr lık whey proteinin yerini dünyadaki hiçbir besin maddesi tutamaz.
  • Kazein Proteini:Wheyin aksine kana çok yavaş karışır(yaklaşık 6 saat).Genellikle uykudan önce alınır.Maksadı vücudu asıl büyümenin gerçekleştiği uyku anında yavaş yavaş beslemesidir.Wheyle birlikte kombine edildiğinde vücut gelişim hızı şaşırtıcı düzeyde olabilir.
Proteinler hakkında genel bir bilgiye sahip olduk.Şimdiyse Dünyada bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi protein tozlarının hangileri olduğuna birlikte bakalım.


1.Optimum  Nutrition Gold Standart Whey Protein


Optimum Nutrition dünyaca ünlü bir marka olup bugüne kadar yüzlerce farklı kaliteli ürüne imza atmıştır.Ürünlerinin güvenilirliği ve faydalı oluşu herkes tarafından bilinen bir gerçektir."Optimum Nutrition Gold Standart Whey" ise 6 yıl üst üste dünyanın en iyi protein tozu ödülünü almış tek markadır.İçeriğine bakacak olursak:

  • 24 gram protein
  • 5 gram BCAA içermesi bile bu ürünü bu fiyatı da diğer ürünlere göre çok düşük olmasından dolayı ilk sıraya yerleştirmiştir.

<<ÜRÜN HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>

2.Muscletech Nitro-Tech Performans Serisi


Muscletech daha önceden Hardcore adıyla piyasaya sürdüğü bu ürünü daha sonradan geliştirerek Nitro-Tech olarak karşımıza çıkardı.Bu firma dünya üzerinde en çok güvenilen ve ürünleriyle adından uzun yıllar söz ettirmiş bir firmadır.
  • Her bir servisinde 30 gram whey proteini olması
  • Yeni geliştirilmiş hidrolize formülü
  • Düşük yağ ve karbonhidrat oranı ile bu ürün ikinci sırayı hak ediyor.



<<ÜRÜN HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>

3.Optimum Platinium Hydro Whey Protein




Ve yine harika bir ON ürünü.Aslına bakarsanız bu ürün şu an yeryüzündeki en iyi protein tozudur.Peki neden bizim listemizde üçüncü sırada?Sebep:Fiyat. Bu ürün her ne kadar mükemmel bir ürün olsa da fiyatı sebebiyle kullanılabilirliği azalıyor.Fakat ekonomik durumunuz iyiyse hiç düşünmeden bu ürünü alın deriz.Özelliklerine gelecek olursak:

  • Bir ölçekte 30 gram whey proteini
  • Bir çlçekte 9 gram BCAA
  • Düşük kolesterol oranıyla bu ürün gerçekten harika.


<<ÜRÜN HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>










1 yorum:

  1. Son derece bilgilendirici bir yazı olmuş. Benim gibi başlangıç aşamasındaki sporcular için yol gösterici nitelikle.Param olursa hydrowey i almayı düşünüyorum yoksa da ON gold standart.

    YanıtlaSil